• image
  • Meiltä löydät ulkokalusteita aina varastosta ympäri vuoden
    Satoi tai paistoi...
  • Maksa edullisella osamaksulla tai laskulla
    Tilaa tänään
    Toimitus 1-7 arkipäivää


Puutarhakalusteiden osto-opas

 

Ulkokäyttöön tarkoitettujen kesäkalusteiden valikoima on kasvanut vuosi vuodelta ja lasitettuja terasseja ja parvekkeita tehdään uusiin taloihin entistä suurempina. Suuret terassit ovat oivallisia olohuoneen jatkoksia, joihin laadukkailla kalusteilla saadaan luotua jopa ympärivuotiseen käyttöön soveltuva oleskelutila. 

 

Säänkestävät kalusteet sopivat mainiosti myös kattamattomille terasseille karuihinkin oloihin. Suosittelemme hankkimaan ulkokalusteiden pehmusteille laadukkaat säilytyslaatikot. Alumiinirunkoiset polyrottinki- tai Nonwood-kalusteet ovat aidosti säänkestäviä, joten voit jättää ne vaikka talvehtimaan pihalle ilman pehmusteita.

 

Ulkomailta Suomeen tulee paljon erilaisia puutarhakalusteita. Meillä Suomessa kalusteilta vaaditaan ruostumaton runko ja homesuojatut materiaalit. Halvimmat kesäkalusteet ovat teräsrunkoisia, eivätkä siksi sovellu kattamattomille terasseille tai parvekkeille. Valikoimastammekin näitä teräsrunkoisia kalusteryhmiä löytyy jokunen. Runkomateriaali on aina kerrottuna tuotetiedoissamme. 

 

Polyrottinki on edelleen kesäkalusteiden suosituin materiaali. Valikoimamme UV- ja homesuojattu sekä läpivärjätty polyrottinki on parasta mitä markkinoilta saa. Halvempi polyrottinki on myös pintavärjättyä. Halvemman polyrottinkikalusteen runkona on lähes poikkeuksetta koottava teräsrunko. Osina toimitettavan kalusteen kasaamisessa on usein ongelmia esimerkiksi pulttireikien yhteensovittamisessa. 

 

Kesäkaluste-asiantuntijamme auttavat mielellään oikeiden kalusteiden valinnan kanssa.

 

 

Polyrottinki

 

Nonwood / Polywood / Aintwood

 

 

polyrottinki muovirottinki rottinki


Polyrottinki (tai muovirottinki) on suosituin
pihakalusteiden valmistusmateriaali. Sen uskomattomat
säänkesto-ominaisuudet ja lähes rajaton 
muotoiltavuus on syrjäyttänyt useat muut valmistus
materiaalit.

Polyrottinki on muoviseoksesta
valmistettu punos, joka muistuttaa luonnonmateriaaleista valmistettua
"aitoa" rottinkia. Erona luonnonmateriaaleihin on
todella hyvä säänkesto.

Käyttämämme polyrottinki on läpivärjättyä ja
UV-suojattua. Voit säilyttää polyrottinkikalusteita
ulkona ympäri vuoden. Käyttämämme polyrottinki on
myös homeenestokäsitelty. 


Polyrottingin hoitaminen on helppoa. Pese kalusteet
säännöllisesti siihen tarkoitetulla pesuaineella.  

                    

 nonwood polywood aintwood puumuovi puujäljitelmä


Nonwood eli muoviseoksesta valmistettu
puujäljitelmä on  täysin 
UV-suojattu materiaali ulkokalusteille. Muita
nimityksiä nonwoodille on polywood ja 
aintwood. Me käytämme nimitystä nonwood.

Nonwood materiaalia käytetään yleensä 
pöydän kansissa, sekä istuimien istuinosassa
sekä selkänojassa.

Käyttämämme nonwood puunjäljitelmä on täysin UV-suojattu ja
läpivärjätty, joten voit säilyttää nonwood kalusteita
huoletta ulkoilmassa sään armoilla. Käyttämämme
nonwood materiaali on myös homesuojattu.

Nonwoodin hoitoon käyvät esimerkiksi tämä ja tämä
hoitoaine. Hoitoaine tekee pinnasta myös likaa
hylkivän. 

 

 
Alumiini- vai teräsrunko - tärkein valinta kesäkalustetta ostettaessa


Polyrottinkikalusteiden runkomateriaalit eroavat huomattavasti toisistaan. Polyrottinkipunos on täysin säänkestävä ja lähes hoitovapaa. Siksi myös runkomateriaalin on tärkeää olla kestävä ja ruostevapaa! Halvimmat puutarhakalusteet valmistetaan teräsputkesta ja ne toimitetaan osina rahtikulujen minimoimiseksi. Alumiinista valmistetut kesäkalusteet toimitetaan pääsääntöisesti aina valmiiksi yhdessä osassa. Alumiinirunko on hitsattu, eli siinä ei ole löystyviä liitoksia eikä runko ruostu.

Suosittelemme ehdottomasti valitsemaan alumiinirunkoisen ja hitsaamalla kasatun ulkokalusteen. Alumiinirunkoisen kalusteen voit huoletta jättää ulkoilmaan myös ilman katosta. Teräsrunkoinen kalusto on altis ruostumiselle ja ruuveilla kasattu runko voi vaatia ruuvien kiristelyä kuten puukalusteet.

 

Alumiinirunko

 

Teräsrunko


Toimitus koottuna
 
Hitsattu putkirunko

Ruostumaton 

Kevyt kantaa ja siirrellä 
 
--- 

--- 

--- 

---  

Toimitus osina, kasaaminen yleensä hankalaa

 Liitokset pulteilla

 Altis ruostumiselle

Raskaampi rakenne 

 
 


 

Valmistus

Käymme itse tehtailla suunnittelemassa ja hyväksymässä valikoimamme puutarhakalusteet ja myös kontrolloimme valmistuksen laatua.

Tiedämme jokaisen tuotteen tarkan alkuperän ja tuotteen sekä valmistajan historian. Me tiedämme mitä myymme!
 

Oheinen materiaali on kuvattu henkilökuntamme vieraillessa valmistajan tehtaalla. 

 

 

    

 
 


 

Puiset ulkokalusteet

Puiset ulkokalusteet - Willamo sarja
Polyrottinki ja nonwood materiaalien hallitessa kesäkalustevalikoimaa, pitää massiivipuiset kalusteet yhä pintansa tietyissä olosuhteissa. Esimerkiksi Willamo-sarjan upeat mäntykalusteet sopivat sekä sisäkäyttöön, että terassille tai parvekkeelle.

Kokopuiset kesäkalusteet sopivat mainiosti suojaisalle terassille tai parvekkeelle. Esimerkiksi lasitetut terassit tai parvekkeet ovat olosuhteiltaan hyvät myös puukalusteille. Myös sateenpitävä katos riittää suojaamaan puukalusteita suuremmilta rasituksilta.

Puukalusteet sopivat yleensä myös sisäkäyttöön. Willamo-sarjan tuotteet ovat suosittuja sekä sisä-, että ulkokäytössä.

Puhdista puukalusteisiin kiinnittynyt lika ennen sen imeytymistä puuhun. Luonnonmateriaalina puuhun imeytyy helposti esim. läikkynyt juoma. Puu elää jatkuvasti kosteusvaihtelun vuoksi.
Terassin tai parvekkeen kalustaminen - kalusteet käyttötarkoituksen mukaan


Valikoimastamme löydät ruokaryhmät, sohvaryhmät, penkit ja tuolit sekä kaikki muut terassin kalusteet.  Perinteisesti terassille tai parvekkeelle on valittu kalusteet ruokailua varten. Jatkuvasti yleistyy terassin ja parvekkeen kalustaminen myös ajanviettopaikaksi sohvineen ja sohvapöytineen. Isot terassit ja parvekkeet mahdollistavat erillisen ruokailualueen ja ajanvietto alueen.


Esimerkki kulmasohvalla rajatusta ruokailualueesta
 

Erillinen ruokailualue ja ajanvietto nurkkaus Pitkänmalliseen terassiin on rajattu erillinen ruokailualue sijoittamalla kulmasohva poikittain terassille. 
Kulmasohvien taustat meidän polyrottinkikalusteissamme ovat alas asti punottuja, joten ne voidaan sijoittaa myös keskelle tilaa. Usein kulmasohva koostuu erillisistä moduuleista, joita voit sijoitella vapaasti myös erikseen.

Kulmasohvassa on usein mukana matala sohvapöytä. Sohvapöytä ei sovellu ruokailuun normaali korkuisen pöydän tavoin. Esimerkiksi suositussa St. John kulmasohvassa on mukana korkeampi pöytä, joka mahdollistaa myös ruokailun. Pöydän pinta on Nonwood-materiaalia. 

 

 

 

Esimerkki kulmasohvan ja ruokapöydän sijoittamisesta neliön muotoiselle terassille
 

Kulmasohva ja pyöreä ruokapöytä neliön muotoisella terassilla

Neliön muotoiselle tai ahtaalle terassille kulmasohva istuu hienosti terassin tai parvekkeen kulmaan. Ahtaaseen tilaan sopii mainiosti esimerkiksi pyöreä ruokapöytä. Kevyet alumiinirunkoiset tuolit voidaan helposti nostaa myös sohvan viereen sohvapöydän ääreen. Samassa tilassa voidaan ruokailla tai istuskella iltaa. Pyöreää ruokaryhmää ulkokäyttöön löydät meidän valikoimasta useaa eri mallia. Esimerkiksi Enna-ruokailuryhmä.

 

 

 

 

 

 

 


 

Kesäkalusteiden pehmusteet

 

Valikoimamme lähes jokaiseen polyrottinkikalusteeseen kuuluu erillinen pehmuste. Pehmusteet valmistetaan yleensä polyesteri materiaalista, joten ne hylkivät likaa ja kosteutta. Pehmusteet tekevät esimerkiksi kulmasohvasta erityisen mukavan istua. Käyttämämme pehmusteet ovat myös homeenestokäsiteltyjä.

Löydät valikoimastamme erikokoisia irtopehmusteita kaikkiin kesäkalusteisiin. Pehmustevalikoimaamme pääset tutustumaan tästä.

 

Pehmusteiden hoito


Suosittelemme käsittelemään kesäkalusteiden pehmusteet erityisellä tekstiilisuoja-aineella. Suoja-aine tekee pehmusteen pinnasta vettä ja likaa hylkivän.Pehmusteiden säilytys

Ison kulmasohvan tai lepotuolin pehmusteet vaativat paljon säilytystilaa. Kätevin ratkaisu tähän on pehmustelaatikko. Löydät valikoimastamme useita erilaisia terassilaatikoita pehmusteille tästä.